Faience tegels Haacht

Faiencen te Haacht of wandtegels met toplaag in glazuur ➡️ als decoratieve muurbekleding in vochtige of hygiënische ruimten zoals badkamers, douches, toiletten, keukens, labo’s, voedselverwerking, …

Voor de verkoop en plaatsing van alle soorten faiences, faiencetegels, wandtegels, muurtegels zit je goed bij Vertessen, tegelhandelvloerder & specialist-tegelwerken.

Faiencetegels, ook wel bekend als faiencen of wandtegels te Haacht worden gemaakt van terracotta dat zich gekenmerkt door enerzijds een glanzende, glasachtige toplaag en anderzijds het doorgaans kleiner formaat gezien de specifieke toepassing. Ze zijn vergelijkbaar met traditionele keramische tegels, maar het verschil zit voornamelijk in het glazuur dat is gebruikt tijdens het productieproces. Faience tegels worden vaak genomen voor wandbekleding van badkamers, keukens, toiletten, kleedkamers, zwembaden, poolhouses en andere binnenruimtes vanwege hun waterbestendigheid, glans, decoratieve uitstraling. Naast de B2C markt zijn talloze B2B toepassingen onder andere voor situaties waar absolute hygiëne een grote rol speelt zoals bij labo’s, hospitalen, voedselverwerkende bedrijven enz.

We sommen graag nog eens de specifieke eigenschappen en voordelen van faience tegels op:

  • Faience tegels zijn bedekt met een glazuurlaag van gekleurd glas; dit maakt hen waterbestendig en dus de ideale wandtegel in vochtige, natte omgevingen.
  • De decoratieve mogelijkheden met faience of wandtegels te Haacht zijn eindeloos; ze zijn namelijk verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen, vormen en texturen. Om die redenen zijn faience tegels een zeer populaire keuze voor het verfraaien van muren. Met faience tegels kan perfect hout, natuursteen, verf of beton geimiteerd worden
  • Faience tegels zijn niet geschikt als vloertegel, net omwille van dit geglazuurd en glad oppervlak.
  • Faience tegels worden net zoals keramische tegels op een vlakke, schone en droge ondergrond verlijmd met behulp van specifieke tegellijm.
  • Faience tegels voor Haacht bestaan in verschillende kleinere afmetingen; de meest courante zijn 10 x 10 cm , 20 x 20 cm , 25 x 40 cm en de grootste zijn 30 x 60 cm.