Isolatiechape

Isolatiechape als milieuvriendelijke en 100% recycleerbare norm, ontdek onze superisolerende en druksterke isolatiechapes van Starbeads

Dankzij isolatiechape sla je twee vliegen in één klap: chappen én isoleren tegelijkertijd, met andere woorden: 2-in-1. Als ervaren speler werken we met de isolatiechapes van Starbeads. Dit is 1 van de verschillende types vloerisolatie die we gebruiken in de bouw, temeer deze perfect kan gecombineerd worden met vloerverwarming. Bij nieuwbouwprojecten gaat het rapper vooruit met isolatiechape; ingeval van verbouwingswerken biedt het tevens oplossing aan de geringe opbouwhoogte die er doorgaans voorhanden is.

De isolatiechapes van Starbeads zijn momenteel de best isolerende en druksterkste isolatiechapes op de markt. Starbeads isolatiechapes bestaan zoals gewoonlijk uit zand en cement waaronder EPS-parels en additieven (zoals Isostay) worden vermengd. De korrels hebben prima isolerende eigenschappen vanwege de luchtdichte structuur. Dit polystyreen houdt de warmte dus zeer goed vast. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen.

Als de nieuwe  n°1 in vloerisolatie verdringt isolatiechape gaandeweg de  andere types vloerisolatie, namelijk gespoten PUR-schuim en vloerisolatieplaten. Naast de praktische voordelen zijn er de recycleerbaarheid en volledige afwezigheid van gezondheidsrisico’s voor de plaatser. Daarom zijn we van mening dat isolatiechape dé norm wordt in isoleren van vloeren.

De voordelen van isolatiechape zijn talrijk, we sommen deze even op:

  • Zeer goede thermische isolatie dankzij de polystyreenkorrels die de warmteverliezen via de vloer sterk reduceren. Koudebruggen worden met isolatiechape volledig uitgesloten.
  • Isolatiechape is perfect te combineren dus met vloerverwarming, je kan de folie en vloerverwarmingsbuizen rechtstreeks op de isolatiechape “tackeren”.
  • Licht gewicht mortel: polystyreen weegt zo goed als niets.
  • Vochtbestendig: isolatiechape is waterproof, dat maakt het dus lucht- en vochtdicht. Dit is belangrijk voor vloeren in of rond vochtige omgevingen zoals kelders, badkamers en tuinhuizen.
  • Goede akoestische isolatie: Naast thermische isolatie biedt de isolatiechape van Starbeads ook een goede geluidsisolatie. Deze verhoogt dus het akoestische wooncomfort drastisch.
  • Starbeads isolatiechapes hebben een uitstekende druksterkte.
  • Duurzaamheid: EPS parels van polystyreen vergaan niet en kennen in die zin een ongelimiteerde levensduur.
  • Eco +++: isolatiechape van Starbeads komt naar voor als een milieuvriendelijk product op basis van gerecycleerde EPS parels. Daarenboven is het CFK en HBCD-vrij.
  • Starbeads isolatiechape is brandveilig.

Binnen het gamma van Starbeads heb je de keuze tussen verschillende types met elk hun specifieke isolatiewaarde en druksterkte. Momenteel zijn de best isolerende isolatiechapes op de markt de Starbeads Low Lambda en Starbeads Crystal Pro. Deze laatste bestaat zelfs enkel uit EPS-parels en een additief en bevat dus geen cement.

Wij helpen je graag verder met de keuze van de beste type isolatiechape voor uw situatie, en dit altijd in samenspraak met je architect en EPB-specialist. Het behalen en berekenen van de vereiste EPC of E-peil waarden is onze specialiteit.