Vloerisolatie

Vloerisolatie als belangrijke isolatiestap bij nieuwbouw en renovatie, warmteverlies via de vloer kan oplopen tot > 15% en bespaar op uw energiefactuur

Vloerisolatie is tegenwoordig 1 van de belangrijkste isolatiestappen bij zowel nieuwbouw als renovaties. Samen met  het dak en de buitenmuren is de vloer één van de grootste verliespunten op gebied van warmte. Dit warmteverlies via de vloer kan oplopen tot 15% van de geproduceerde warmte. Vloerisolatie is dus een investering die zich dus zeer snel terugbetaalt.

Het goed isoleren van de vloer via hoogrenderende vloerisolatie biedt nog andere voordelen naast het verminderen van warmteverlies, namelijk het toegenomen wooncomfort binnenshuis en een niet te onderschatten akoestische verbetering.

Vertessen bv is specialist in vloerisolatie. Wij berekenen per situatie welk isolatiemateriaal de beste keuze is, en met welke dikte deze dient geplaatst te worden. Dit gebeurt in overleg met de architect en EPB-specialist.

Verschillende soorten materialen vloerisolatie: schuim, isolatiechape & -mortel en bespaar minstens 15% op energie

Er zijn verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor vloerisolatie, waaronder:

  • Vloerisolatieplaten: drukvaste isolatieplaten uit EPS, XPS, PIR of PUR. Deze isolatieplaten plaatsen we rechtstreeks op een eerste uitvullaag. Deze uitvullaag dient om alle sanitaire en elektriciteits-, ventilatieleidingen en andere leidingen weg te werken.
  • Gespoten PUR- schuim: snelle methode van vloerisolatie met een zeer snelle droogtijd, naadloze afsluiting en excellente isolatiewaardes. Gespoten PUR is waterafstotend en brandveilig. Er dient geen uitvullaag gegoten te worden.
  • Isolatiechape: wij werken met de isolerende chapes van Starbeads. Dit is een isolerende mortel vermengd met cement en een extra isolerend additief. Deze isolatiechape is ontwikkeld om super isolerende waarden te bekomen met een zeer hoge druksterkte. Starbeads isolatiechape is beschikbaar in 4 erkende types die erkend zijn door de EPB-databank. De best isolerende varianten zijn de isolatie chapes Starbeads Low Lambda en Crystal Pro, verantwoordelijk voor 15% extra besparing op energie.