Tegelwerken

Tegelwerken volgens de regels van de kunst met Vertessen BV; wij geven advies omtrent het legpatroon, de juiste tegellijm, kleur van voeg en bijpassende plint

Tegelwerken voeren wij uit volgens plan, met vakmanschap, 100% afgewerkt, binnen de vooropgestelde timing en volgens de regels van de kunst. Tegelwerken vereisen een specifieke voorbereiding en in het inachtnemen van een logisch stappenplan, gaande van een voorbereidingsfase tot een afwerkingsfase:

  • Opmeetwerk: wij meten de ruimte op en bepalen exact hoeveel vierkante meter tegels je nodig hebt. We calculeren altijd wat verlies in omwille van snijwerk. Wij hebben ervaring met het plaatsen van keramische-, natuursteen-, faience- en XXL- tegels, keramisch parket, laminaat en andere materialen in vloerbekleding.
  • Voorbereiding: wij zorgen ervoor dat de ondergrond schoon, droog, vlak, vrij van stof en stabiel is voordat we van start gaan met de tegelwerken. Kleine scheuren, gaten of oneffenheden in de ondergrond of vloerplaat werken we weg of schuren we op. Een goede voorbereiding is -minstens- de helft van het tegelwerk!
  • Legpatroon: Op voorhand bespreken we met u het gewenste legpatroon van de We geven advies en houden rekening met de afmetingen van de ruimte, het formaat en kleur van de tegels alsook de esthetische mogelijkheden, de lichtinval, raampartijen etc. Voor alle tegelwerken hanteren we tegelkruisjes om gelijkmatige voegen te creëren.
  • Tegels snijden: voor het nauwkeurig op maat snijden van tegels gebruiken we een tegelsnijder of een tegelslijpmachine. Zo wordt elke hoek, obstakel, rand of overgang keurig afgewerkt.
  • Tegellijm: bij tegelwerken is het van cruciaal belang de juiste tegellijm voor het type tegel en het type ondergrond te kiezen. Ook uw timing speelt hierbij een belangrijke rol. Wij hebben voor elke tegelklus de juiste tegellijm. We brengen de tegellijm gelijkmatig aan met een getande lijmkam.
  • Tegels plaatsen: elke tegel drukken we stevig aan in de tegellijm om een zo goed mogelijke hechting te bekomen. Bij grotere tegels voorzien we standaard een dubbele verlijming (zowel de ondergrond als de onderkant van de tegel). Zoals hierboven vermeld hanteren we tegelkruisjes voor een gelijke voegafstand. Overtollige lijm verwijderen we meteen vooraleer deze uithardt. Ons werkmateriaal bestaat uit een rubberen zachte hamer, een waterpas en een pak ervaring.
  • Voegen: bij tegelwerken hoort ook het gepaste voegwerk. Nadat de tegellijm volledig is uitgehard, verwijderen we de tegelkruisjes en vullen deze met voegmiddel in de kleur naar keuze. Eens het voegmiddel uitgedroogd is, polieren we de tegels met een schone doek. Bovenkant formulierZo zijn we zeker dat er geen voegresten achterblijven.
  • Plinten: bij tegelwerken hoort naast een passende voeg ook een passende plint. Plinten plaatsen we in hetzelfde materiaal als uw tegel. Zo creëren we een naadloze overgang tussen vloer en wand. De scheiding vullen we op met elastische silicone. Standaardhoogtes voor plinten zijn 7 à 8 cm, maar de huidige trend is een lagere en dunne plint. Subtiel en toch beschermend.