Natuursteen tegels Mechelen

Natuursteen tegels in Mechelen als uniek natuurproduct uit ➡️ hardsteen, marmer, graniet, blauwsteen, witsteen als vloer-, wand-, oprit- of terrastegel

Natuursteen voor Mechelen: verkoop & plaatsing van alle soorten door vloerder en specialist-tegelwerken Vertessen bv, dé specialist in betegeling!

Natuursteen tegels in Mechelen zijn tegels die rechtstreeks uit de natuur worden gewonnen, het is dus een oeroud natuurproduct met unieke kleur en unieke eigenschappen. Dit in tegenstelling tot de industrieel vervaardigde keramische tegels die gebakken en gedroogd worden. Natuursteen wordt gewonnen uit steengroeven en variëren sterk in eigenschappen, kleur en vorm afhankelijk van het type. De meest courante natuursteen tegels bestaan uit witsteen, blauwsteen, marmer, graniet, leisteen, kalksteen, kwartsiet of travertin.

Voor de plaatsing van natuursteentegels te Mechelen hanteren we een aantal belangrijke basisregels en indachtnemingen:

  • We geven advies omtrent het geschikte type natuursteen tegel voor de juiste toepassing: in de badkamer bv raden we eerder een ruwere tegel aan terwijl in de keuken een gladdere marmeren natuursteen tegel soms beter tot zijn recht komt. Alles heeft uiteraard te maken met uw persoonlijke smaak en voorkeur!
  • We maken de ondergrond biljartvlak, stabiel en vrij van oneffenheden, dit omwille van het feit dat natuursteen tegels gevoeliger zijn voor scheuren en breuken als de ondergrond niet goed werd behandeld.
  • Natuursteen tegels tonen grote variaties in kleur, textuur en patroon, daarom mengen we tegels uit verschillende dozen om zo een uniform geheel te krijgen.
  • We gebruiken een speciale tegellijm, geschikt voor het type natuursteen tegel die u wenst te leggen.
  • We plaatsen uitzettingsvoegen om scheuren te vermijden, en werken deze ook af.
  • Natuursteentegels zijn natuurlijk poreuzer dan keramische tegels, daarom is het belangrijk dat we de natuursteen tegels op voorhand impregneren. Dit komt hun duurzaamheid en bescherming ten goede.
  • Sommige soorten natuursteen vereisen speciale zorg en specifieke milde reinigingsmiddelen om hun natuurlijke schoonheid te behouden: wij geven u graag advies omtrent het onderhoud van uw natuursteen tegel. U kan bij ons in de showroom ook professionele onderhouds- en reinigingsmiddelen aanschaffen.