Vloerisolatie Machelen

Vloerisolatieplaten voor Machelen met Vertessen bv als № 1 specialist voor alles wat met ondervloer en vloer te maken heeft. Platen van PIR, PUR, XPS, EPS

 

Vloerisolatieplaten voor Machelen om vloeren te isoleren waarop dan een laagje chape komt, ondervindt meer en meer concurrentie van de speciale isolerende chapes, gezien het hier een 2-in-1 oplossing betreft.

Isolerende platen zijn harde en stijve panelen die nog steeds worden gebruikt om de bevloering te isoleren. De plaatsing neemt wel wat tijd in beslag, het is een kunst om alle gaten & kieren op te stoppen, leidingen te integreren. Bovendien heb je behoorlijk wat vloeropbouwhoogte nodig die je somtijds niet hebt, zeker niet bij renovatieprojecten. Zeker in die gevallen schuiven we de isolatiechape naar voren als allerbeste oplossing. De  samenstelling met onder meer EPS-parels, garandeert 100% recycleerbaarheid.

Een ander alternatief voor vloerisolatieplaten is gespoten PUR.

Vloerisolatieplaten te Machelen bestaan uit verschillende types isolatiematerialen, waaronder geëxtrudeerd polystyreen (XPS), geëxpandeerd polystyreen (EPS), polyurethaan (PUR) of polyisocyanuraat (PIR). In de praktijk worden nog quasi enkel vloerisolatieplaten in PUR of PIR gelegd voor vloerisolatie. Dit omwille van hun hoge isolatiewaardes per cm isolatie. Daarenboven zijn ze zeer drukvast, stevig en vochtbestendig (vergelijkbaar met de druksterktes van isolatiechape).

In volgende gevallen geven we de voorkeur aan vloerisolatieplaten:

  • isoleren van zoldervloeren,
  • isoleren van keldervloeren,
  • isoleren van vloeren aan de onderkant (via een kruipkelder).